<strong>Valitse sinulle sopivat kengät</strong>

Valitse sinulle sopivat kengät

Uudet leveälestiset kengät? Vastaamme kysymyksiisi

Oletko tutustunut laajaan naisten kenkien valikoimaan? Tarjolla on sandaaleja ja ballerinoja kesäksi, saappaita talveksi ja lenkkareita ympärivuotiseen käyttöön.


Kaikki kenkämme ovat lestiltään leveitä – eli suunniteltu erityisesti vähän leveämmälle jalalle. Leveälestiset kengät ovat hyvä valinta monestakin syystä. Saatat kokea, että:


  • Jalkasi turpoavat päivän mittaan, ja sinun täytyy löysätä nauhoja tai avata vetoketjuja.
  • Ostamasi kengät ovat usein sopivan levyiset, mutta liian pitkät.
  • Jalkojasi särkee, kengät hiertävät tai sinun on vaihdettava kengät päivän aikana.

Samaistuitko edellä mainittuihin asioihin? Siinä tapauksessa leveälestiset kenkämme saattavat olla sinulle juuri oikea valinta. Seuraavassa vastaamme muutamiin kenkiämme koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin:

Kuinka leveitä kengät ovat – ja ovatko kaikki kengät yhtä leveitä?

Kengät on suunniteltu saman mallin mukaan, joten ne ovat kaikki yhtä leveitä. Niissä on leveämpi pohja kuin tavallisissa kengissä, ja ne ovat yleensä tilavammat myös varpaiden ja jalkapöydän kohdalta. Zizzin kengät ovat siis ihanteelliset, jos tunnet että tavalliset kengät puristavat varpaitasi tai jalkojasi särkee päivän mittaan.


Jos kengät ovat hieman liian isot – joko pohjasta tai jalkapöydän päältä – voit lisätä niihin ylimääräisen pohjallisen. Näin saat lisäleveyden tuomat edut istuvuudesta tinkimättä. Tarvittaessa voit käyttää istuvuuden parantamiseen myös kantapääpehmustetta. Katso täältä, miten kantapääpehmustetta käytetään.


Monissa kengissämme on myös erilaisia säätömahdollisuuksia, joiden ansiosta ne istuvat jalkaan täydellisesti.

En pystyisi ostamaan tällaisia kenkiä tavallisesta kaupasta. Näissä kengissä on kunnolla tilaa, joustavuutta ja solkia, ja ballerinojen pohjat ovat pehmeät ja tukevat. - @camilla_plus

Mitä säätömahdollisuuksia kengissä on?

Monia kenkiämme voi säätää esimerkiksi jalkapöydän korkeuden mukaan tai jalkojen turvotessa. Osaa kengistä säädetään näkyvillä soljilla tai tarranauhoilla, kun taas joissain käytetään piilotettuja kuminauhoja, jotka varmistavat, että remmit pysyvät tukevasti paikoillaan ilman erillistä kiristämistä.

Voiko pohjalliset ottaa pois?

Pohjalliset voi poistaa kaikista lenkkareista. Ballerinoissa ja muissa avoimissa kengissä on kiinteät pohjalliset. Myös saappaissa on kiinteät pohjalliset. Niissä on hyvä käyttää lisäpohjallista, joka tekee jalkineista vieläkin mukavammat.

Tukevatko kengät jalkaholvia?

Kaikissa Comfort Sole -pohjaisissa kengissä (ballerinoissa, slip-on-kengissä) on kiinteä tuki. Vaikka pohja on ohut, olemme suunnitelleet sen mukavan tuntuiseksi. Pohjassa on pehmusteet, jotka tukevat jalkaholvia ja päkiää.


Myös itse kenkiin on lisätty jalkaholvin tuki aina kun mahdollista. Voit lukea lisää aiheesta yksittäisten kenkien tuotekuvauksista. Jos tarvitset enemmän tukea, voit käyttää irtopohjallisia.

Kuinka paljon kengät painavat?

Paino vaihtelee kengän mallista ja pohjan rakenteesta riippuen. Teemme kengät mahdollisimman kevyiksi mukavuudesta tinkimättä. Tukevat saappaat ovat hieman painavammat kuin balleriinat, koska niiden pohjat ovat paksummat ja kestävämmät.

Minulla on leveät jalat, jotka turpoavat toisinaan päivän aikana. Zizzin kengät sopivat minulle täydellisesti, koska niiden pohjat antavat tukea. Kengät tuntuvat mukavilta koko päivän ajan.” - @marianne.bjerring

Joko olet kokeillut kenkiämme?

Jos et, nyt on oikea aika. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, saat vastauksen niihin ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Tutustu leveälestisten kenkiemme valikoimaan ja löydä uudet suosikkisi.