
Pesuopas
Suosittelemme aina, että noudatat vaatteissa olevia pesuohjeita välttääksesi vaatteidesi kulumisen tai kutistumisen pesussa. Täältä löydät selityksen jokaiselle pesumerkinnälle, jotta tiedät, miten vaate tulee pestä. Jos kuitenkin käy niin, että ostat Zizziltä vaatteen, jossa on pesumerkintä, jota listassa ei ole kuvattu, olet lämpimästi tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.
Luonnonmateriaalit
Jos omistat luonnonmateriaaleista, kuten villasta ja silkistä tehtyjä vaatteita, huomaathan, että on suositeltavaa käyttää pesuainetta, joka on tehty tämän tyyppisille materiaaleille. Luonnonmateriaaleja ei voi myöskään värjätä samalla tavalla ja yhtä tehokkaasti kuin keinotekoisia materiaaleja. Siksi värien intensiteetti saattaa haalistua vähitellen riippuen siitä, miten usein vaatetta käytetään ja pestään.
Haalistuminen ei kuitenkaan ole äkillistä ja voimakasta. Viskoosia tulee käsitellä luonnonmateriaalina.
Helmet, paljetit, kirjonnat yms
Jos vaate on pestävä koneessa, suosittelemme, että käytät pesupussia. Näin pesusta tulee hellävaraisempi vaatteelle ja sen yksityiskohdille. Huomaa, että tämän kaltaiset yksityiskohdat ovat usein käsintehtyjä ja näinollen erityisen herkkiä.
Pesumerkinnät

Normaali konepesuohjelma
Koneen rumpu täytetään normaalisti. On suositeltavaa, että kuivien vaatteiden ja rummun yläreunan väliin tulisi jättää tilaa noin kämmenenleveyden verran. Seuraa aina valmistajan ohjeita lämpötilan suhteen.

Hellävarainen konepesuohjelma
Täytä kone ainoastaan puoliväliin asti hienopesua vaativia vaatteita pestäessä.

Erittäin hellävarainen konepesuohjelma/hellävarainen villapesuohjelma
Täytä ainoastaan yksi kolmasosa koneesta. Voit myös käyttää joko pesupussia tai villa/silkkipesuohjelmaa jos vaatteet on tehty näistä luonnonmateriaaleista. Muista, että myös pesuohjelman linkouksen on oltava erityisen hellävarainen.

Käsinpesu
Käsinpesun maksimilämpötila on 40 astetta - sinun on pystyttävä laittamaan kätesi veteen. Ole varovainen sekä pestessäsi että vääntäessäsi vettä vaatteesta. Vaate on todennäköisesti herkkä tai siinä on yksityiskohtia, jotka voivat rikkoontua kovakouraisessa käsittelyssä.

Vesipesu kielletty
Valkaisumerkinnät

Valkaisu sallittu
Huomaa, että kaikenlainen valkaisu on vaatteelle raskasta ja ajan myötä heikentää sen kuituja ja vähitellen pilaa sen. Käytä valkaisua ainoastaan, kun sitä todella tarvitaan.

Vain happivalkaisu sallittu

Valkaisu kielletty
Kemiallisen pesun merkinnät

Kemiallinen pesu hiilivedyllä

Varovainen kemiallinen pesu hiilivedyllä

Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä tai hiilivedyllä

Varovainen kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä tai hiilivedyllä

Kemiallinen pesu kielletty

Kemiallinen pesu kielletty
false

Varovainen ammattimainen kemiallinen vesipesu

Erittäin hienovarainen ammattimainen kemiallinen vesipesu
Untuva- ja tikattujen vaatteiden kuivaus
Untuva- ja tikatut vaatteet on tärkeää kuivata pesun jälkeen kuivausrummussa alhaisella lämmöllä 2-3 tennispallon kanssa. Tennispallot varmistavat, että täyte jakautuu kuivumisen aikana tasaisesti, eikä kasaannu yhteen. On kuitenkin tärkeää huomata, että kuivausrumpu ei saa olla niin täynnä, että tennispallot eivät pääse liikkumaan.
Kuivaussymbolit

Varovainen rumpukuivaus (alempi lämpötila)

Normaali rumpukuivaus

Ei rumpukuivausta

Ripustetaan vettävaluvana
Ripusta vettävaluva vaate niin, että se riippuu vapaasti kuivauksen ajan

Tasokuivaus
Asettele vaate tasaiselle alustalle esim. pyyhkeen päälle kuivauksen ajaksi

Ripustuskuivaus
Käytä kuivaustelinettä tai vastaavaa

Kuivaus sisätiloissa, suojassa auringonvalolta
Silitysmerkinnät

Silitys alhaisella lämpötilalla
Enintään 110 astetta (ensimmäinen piste silitysraudassa) Vaate ei todennäköisesti kestä höyryä, joten ole varovainen sen suhteen. Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys keskilämpötilalla
Enintään 150 astetta (toinen piste silitysraudassa) Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys korkealla lämpötilalla
Enintään 200 astetta (kolmas piste silitysraudassa) Mikään tekstiili ei kestä pitkäaikaisia korkeita lämpötiloja ja lämpötilan noustessa myös vaatteen vahingoittumisriski kasvaa.

Silitys kielletty